Alle informatie over de Toyota Tacoma bij AutoScout24 (2024)

Goede redenen

  • Robuust, net als de kleinere Toyota Hilux
  • Krachtige motoren
  • Veel ruimte in het interieur
  • Complete uitrusting

Toyota Tacoma generaties

De Toyota Tacoma is een middelgrote pick-up die sinds 1995 door Toyota wordt geproduceerd en verkocht in voornamelijk Noord-Amerika. Omdat het model al wat langer bestaat, bestaan er ook meerdere generaties. De Tacoma staat bekend om zijn duurzaamheid, betrouwbaarheid en offroad-capaciteiten. De eerste generatie is gebouwd van 1995 tot 2004. Deze generatie bood verschillende cabineconfiguraties, waaronder de reguliere cabine, de XtraCab (verlengde cabine) en vanaf 2001 de Double Cab (dubbele cabine). Hij is geleverd met een 2,4-liter 4-cilinder, 2,7-liter 4-cilinder en 3,4-liter V6. Er was keuze uit een handgeschakelde zesbak of een automaat.

De tweede generatie van de Toyota Tacoma is gebouwd van 2005 tot 2015 en kreeg een volledig herzien ontwerp, waarbij er vooral meer ruimte was voor comfort. Er verscheen ook een PreRunner-versie, een tweewielaangedreven pick-up met het uiterlijk en de ophanging van een vierwielaangedreven model. De tweede generatie Tacoma was er met een 2,7-liter 4-cilinder en 4.0-liter V6.

De derde generatie Toyota Tacoma kwam in 2016 op de markt en verdween eind 2023. Deze generatie introduceerde ook een extra ruige TRD Pro-versie, gericht op extreme offroad-prestaties. Toyota heeft dit model geleverd met een 2,7-liter 4-cilinder en een 3,5-liter V6 met directe injectie. De vierde generatie van de Tacoma werd voorgesteld in 2023. Dit model staat op het TNGA-F global truck platform van Toyota. Hij deelt zijn techniek met de Tundra en Sequoia en is verkrijgbaar als SR (standaard), SR5, TRD Off-road en als TRD-Pro.

De Toyota Tacoma is nooit in Nederland aangeboden. Het model wordt wel verkocht in de Verenigde Staten, Canada, Panama, Mexico, Bermuda, Bolivia, het Franse grondgebied van Nieuw-Caledonië en Chili. De auto werd tot 2010 gemaakt in Fremont in Californië. Daarna werd de autoproductie voortgezet in San Antonio in Texas.

Technische gegevens

Motorisatie

De eerste generatie Toyota Tacoma werd na een ontwikkelingstraject van ongeveer vijf jaar op de markt gebracht. De eerste versie had vierwielaandrijving of achterwielaandrijving en de koper had keuze uit drie motoren. Het basismodel was uitgerust met een 2,4-liter viercilinder die 142 pk leverde. De optionele motoren waren een 2,7-liter viercilinder van 150 pk en een 3,4-liter V6-motor van 190 pk. Als je de eerste generatie van de Tacoma vergelijkt met de vierde generatie, dan zie je vooral dat de aandrijflijnen een stuk efficiënter zijn geworden en dat elektrificatie ook onder de motorkap van de Tacoma is doorgedrongen. De nieuwe Tacoma is er namelijk ook als Hybrid. We zetten de motoren van de vierde generatie Toyota Tacoma op een rij.

De vierde generatie Toyota Tacoma heeft een 2,4-liter viercilinder turbomotor onder de kap, goed voor 228 of 278 pk in combinatie met een automaat. Kies je voor de handbak, dan krijg je altijd 270 pk. Er is ook een hybride uitvoering, met een systeemvermogen van 326 pk. Deze hybride aandrijflijn luistert naar de naam i-FORCE MAX Hybrid. De aandrijflijn combineert een 2,4-liter turbobenzinemotor met een 48 pk sterke elektromotor, goed voor liefst 630 Nm aan trekkracht. De energie voor de elektromotor is afkomstig uit een nikkel-metaalhydride (Ni-MH)-batterijpakket van 288 V, strategisch geplaatst onder de passagiersstoelen achterin zit. Een V6-motor wordt niet langer geleverd in de Tacoma.

Afmetingen

Klein is de Toyota Hilux nooit geweest. Voor Amerikaanse begrippen gaat het om een midsize pick-up, maar in Europa is de Tacoma een flinke pick-up. Als we kijken naar de Toyota Tacoma TRD Off-Road Double Cab, dan komen we uit op een lengte van 5,41 meter, een breedte van 1,98 meter, een hoogte van 1,89 meter en een wielbasis van 3,35 meter. Dat zijn serieuze afmetingen. Dat de Tacoma een flinke auto is, zie je ook terug aan de bandenmaat. De TRD-variant staat op BFGoodrich Trail-Terrain T/A 265/70R17-banden.

De belangrijkste specificaties van de vierde generatie Toyota Tacoma

Toyota Tacoma TRD 2024
Marktintroductie 2023 tot heden
Lengte x breedte x hoogte 5,41 x 1,98 x 1,89 m
Wielbasis 3,35 m
Inhoud bagageruimte n.b.
Ledig gewicht 2.174 kg
Toelaatbaar totaalgewicht n.b.
Motorinhoud 2,393 cm³
Vermogen 204 kW (278 pk)
Koppel 430 Nm
Topsnelheid 170 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 7,2 sec
Tankinhoud n.b.
Verbruik 10,2 l/100 km
CO₂-uitstoot n.b.

Varianten

De Toyota Tacoma wordt geleverd in verschillende varianten. Dat geldt helemaal voor de vierde generatie die in 2023 op de Noord-Amerikaanse markt kwam. Er is bijvoorbeeld keuze uit een SR, SR5, TRD PreRunner, TRD Sport, TRD Off-Road en Limited. Elke uitvoering heeft zijn eigen kenmerken. Er is vaak ook keuze uit verschillende carrosserieversies, zoals een enkele of dubbele cabine.

Prijzen

Omdat de Toyota Tacoma officieel niet geleverd wordt in Nederland, is het lastig een prijs te hangen aan een nieuwe Tacoma. De prijs is namelijk sterk afhankelijk van de uitvoering, uitrusting en motorvariant. In de Verenigde Staten is een Tacoma goed te betalen. Rijden kan al voor 31.000 dollar, omgerekend 28.800 euro. In Nederland komt daar nog een klap belastingen bovenop. Het aanbod van een Tacoma in Nederland is uiterst beperkt. In Duitsland is er meer kans van slagen. Daar beginnen de prijzen bij ongeveer 16.000 euro, maar die lopen eenvoudig op tot 70.000 euro voor een Tacoma SR5 Trail Edition en 204 kW (277 pk) sterke aandrijflijn. Reken bij import op de nodige extra belastingen, tenzij je hem op grijs kenteken zet natuurlijk.

Design

Buitenkant

De Toyota Tacoma is wat je noemt een bad boy. Hij heeft een stoere uitstraling, staat lekker dik op zijn wielen en oogt vooral erg robuust. Hij is een fractie groter dan de Toyota Hilux die we wel kennen op Nederlandse bodem. Elke generatie heeft zijn eigen kenmerken. Bij de derde en vierde generatie zie je vooral bemoeienis van Toyota GAZOO Racing, de performancedivisie van Toyota. De Tacoma oogt dan ook extra sportief als je hem bestelt als TRD-uitvoering.

Binnenkant

Het interieur van de Toyota Tacoma biedt volop luxe, helemaal bij de derde en vierde generatie. Bij de eerste twee generaties koos Toyota duidelijk voor een wat sobere opzet. Bij nieuwere generaties zie je vooral extra connectiviteit, zoals een 14-inch infotainment touchscreen. Afhankelijk van de uitvoering heeft een nieuwe Tacoma ook een premium JBL-geluidsinstallatie, stopcontacten, een digitale binnenspiegel en uiteraard stoelen met verwarming en ventilatie.

Veiligheid

Omdat de Toyota Tacoma officieel nooit geleverd is in Europa, heeft Euro NCAP ook geen veiligheidstests uitgevoerd. Toch beschikt het model over de nodige rijhulpsystemen en airbags. Elke Tacoma uit 2024 beschikt over een groot aantal rijhulpsystemen, zoals een automatische grootlichtassistent, dodehoekbewaking, een waarschuwingssysteem voor kruisend verkeer achter, een botspreventiesysteem, een rijstrookassistent en adaptieve cruise control. In 2021 kreeg de derde generatie Toyota Tacoma van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) nog een score van vier van de vijf sterren, als het gaat om veiligheid. NHTSA en IIHS zijn Amerikaanse equivalenten van Euro NCAP.

Alternatieven

Alternatieven voor de Toyota Tacoma zijn de Ford Ranger, Chevrolet Colorado of Toyota Hilux. Je kunt ook kijken naar een Toyota Tundra wanneer de pick-up een maatje groter moet zijn. De RAM 1500 vormt ook een aantrekkelijk alternatief.

Alle informatie over de Toyota Tacoma bij AutoScout24 (2024)

FAQs

How much is a Toyota Tacoma 2024? ›

Toyota Tacoma Price Range

2024 Tacoma SR – $31,500 MSRP. 2024 Tacoma SR5 – $36,200 MSRP. 2024 Tacoma TRD PreRunner – $38,100 MSRP. 2024 Tacoma TRD Sport – $39,400 MSRP.

What is the most common problem with a Toyota Tacoma? ›

Lower Ball Joint Failure

A common Toyota Tacoma reliability issue involves the lower ball joints. While you can expect ball joints to wear out after hundreds of thousands of miles, the Tacoma has had a pattern of premature ball joint failures.

How much can a 2024 Toyota Tacoma SR5 tow? ›

The midsize 2024 Toyota Tacoma combines style and versatility, along with a surprising amount of power, to make this an agile truck that has the power to work. The Toyota Tacoma towing capacity can reach up to 6,500 pounds when properly equipped.

What is the difference between Tacoma SR5 and TRD? ›

TRD Sport. The TRD Sport boasts more towing power—6,800 pounds compared to 3,500 on the SR5—but the SR5 is capable of carrying more payload, at 1,685 pounds compared to 1,525 pounds on the TRD Sport.

When to expect 2024 Tacoma? ›

The 2024 Tacoma truck models equipped with the available 2.4-liter turbocharged hybrid powertrain are scheduled to arrive in early 2024.

Can you get a V6 in a 2024 Toyota Tacoma? ›

According to many, the Toyota Tacoma has been long overdue for a few significant changes—and this automaker did just that for the 2024 model, as it has a couple of new engine options. These will replace the outgoing naturally aspirated 2.7L inline four-cylinder and the 3.5L V6.

Which Tacoma years to avoid? ›

A: The years to avoid, specifically 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2016, and 2017, have reported significant issues such as body and paint problems, engine mishaps, faulty interior accessories, drivetrain and engine defects, and problematic transmissions.

What year is the best Toyota Tacoma? ›

Best Toyota Tacoma Trucks to Buy Used
  • 2015 Toyota Tacoma. This model year scored a 5 out of 5 for reliability, a 4 on safety with the NHTSA, and an 8.4 out of 10 for its front, rear, and side-impact safety features. ...
  • 2019 Toyota Tacoma. ...
  • 2006 Toyota Tacoma. ...
  • 2005 Toyota Tacoma. ...
  • 2020 Toyota Tacoma.

What is the best Toyota Tacoma model? ›

The Top 6 Toyota Tacoma Models in History
  • 1995 Toyota Tacoma. The 1995 Tacoma is widely known as a reliable vehicle thanks to its durable make, fuel efficiency, and off-road capability. ...
  • 2000 Toyota Tacoma. ...
  • 2005 Toyota Tacoma. ...
  • 2015 Toyota Tacoma. ...
  • 2020 Toyota Tacoma. ...
  • 2024 Toyota Tacoma.
Jun 24, 2024

What engine is in a 2024 Toyota Tacoma? ›

2024 Toyota Tacoma Performance

As the most powerful powertrain ever offered on a Toyota Tacoma, the available i-FORCE MAX hybrid powertrain pairs the 2.4L engine with a 48-HP electric motor and 8-speed automatic transmission to generate up to 326 net combined HP and 465 lb-ft of low-end torque at 1700 rpm.

Does the 2024 Tacoma have a transmission cooler? ›

2024 Toyota Tacoma Tow Hitch (Class IV receiver hitch with trailing wiring) 4/7-pin connector seamlessly integrated into the three-piece bumper. Transmission cooler.

Can a 2024 Tacoma tow a boat? ›

The 2024 Toyota Tacoma is engineered to handle your toughest towing jobs with ease. This versatile midsize pickup boasts a maximum towing capacity of up to 6,500 pounds, making it ideal for hauling trailers, boats, or other heavy loads.

Which Tacoma model has leather seats? ›

For 2024, the Toyota Tacoma Limited offers standard leather seats in black and hickory colors. The Tacoma TRD Pro also offers a leather interior as standard, but only in black with red accents. The Tacoma TRD Off-Road offers a black leather interior as an optional package.

What does SR5 mean on a Tacoma? ›

What does SR5 mean on the Toyota Tacoma? SR5 was originally a top trim level on the Tacoma, meaning "Sport Rally Five-Speed." For 2023, the SR5 trim level offers additional enhancements over the standard SR trim.

How long should a Toyota Tacoma last? ›

You can expect your Tacoma to last 200,000-300,000 miles, depending on the maintenance and care put into the vehicle. It's an excellent truck option from the Toyota name and has been around for more than two decades, making it one of the best choices from the brand. We hope this information comes in handy!

Are 2024 Tacomas selling well? ›

As already mentioned, the Tacoma sales downturn is mainly due to the new 2024 generation of the truck changeover. Tacoma is down -40.6%. Chevy Colorado and GMC Canyon combined to big gains! The GM twins are closer than ever to where Tacoma sales currently sit.

How many miles per gallon does a 2024 Toyota Tacoma Hybrid get? ›

The new Tacoma Hybrid features the cutting-edge i-Force Max hybrid system, setting a high bar for fuel-efficient truck models. Models like the TRD Off-Road offer outstanding fuel savings, boosting economy from 20 mpg to an exciting 23 mpg combined. It's not just saving on gas.

Can I preorder a 2024 Tacoma? ›

Preorder Your All-New, 2024 Tacoma

Two new powertrains effortlessley outperform the high-displacement engines of past pickups while a full load of new tech keeps this highly advanced truck connected. More capable than every, the 2024 Tacoma is here to change the segment. Order yours today.

How much is the 2024 Toyota bZ3X? ›

Positioned below the bZ4X in Toyota's range of SUVs, we can reasonably assume the 2024 Toyota bZ3X will cost less than the bZ4X. However, we expect it to offer much better value. The bZ4X has a starting MSRP of $42,000, so we can expect the bZ3X to have a starting MSRP of around $38,000 to $40,000.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5953

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.