Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (2023)

Laatst bijgewerkt op 17 augustus 2023 door Ewen Finser

Werken op afstand is een blijvertje. Sterker nog,tegen eind 2022zal naar verwachting 25% van alle professionele banen in Noord-Amerika op afstand zijn. Hoewel werken op afstand zorgt voor meer flexibiliteit, toegang tot een grotere talentenpool en een beter evenwicht tussen werk en privé voor velen, brengt het ook uitdagingen met zich mee.

Projectmanagers kunnen bijvoorbeeld niet van bureau naar bureau lopen om de voortgang te controleren en projecten in de gaten te houden. Met teams die soms over de hele wereld verspreid zijn, moeten bedrijven nieuwe manieren vinden om op de hoogte te blijven van hun taken zonder de workflow van hun personeel te onderbreken.

Dit is waar team- en projectmanagementsoftware zoals Basecamp en ClickUp van pas komen. Of je nu jongleert met externe medewerkers of een betere manier wilt om projecten te organiseren, deze tools kunnen jou en je team helpen om efficiënt te werken.

Dus, met dat gezegd hebbende, neem ik hier beide projectmanagementsoftware onder de loep. Ik ben al jaren een Basecamp-gebruiker, dus ik ben benieuwd hoe ClickUp zich verhoudt. Meer specifiek zal ik hun functies, klantenondersteuning en prijzen onder de loep nemen om je te helpen beslissen welke oplossing de juiste is voor jouw bedrijf.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (1)

Mijn onderste regel vooraf: Basecamp vs ClickUp

Ik vind Basecamp een eenvoudig en effectief hulpmiddel voor taakbeheer. Met een intuïtief gebruiksgemak is het snel te integreren in workflows en biedt het alles wat kleine teams nodig hebben om efficiënter te werken.

Dankzij ClickUp's Door het grote aantal functies kunnen sommigen ClickUp wat overweldigend vinden. Over het algemeen denk ik dat het beter geschikt is voor bedrijven met meerdere afdelingen die grote, complexe projecten uitvoeren. Het biedt een alles-in-één oplossing met tijdregistratie, teamcommunicatietools en meer geavanceerde rapportage.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (2)

Waarom ClickUp?

Ik ben zo onder de indruk van hoe snel ClickUp concurrenten heeft ingehaald en zelfs overtroffen. Ze hebben ALLE integraties, veel kant-en-klare sjablonen voor elk gebruik, EN extra aanpassingen voor elke workflow.

Bekijk het hier

Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Het verschil tussen Basecamp en ClickUp in één oogopslag

Als u op zoek bent naar een snelle vergelijking van de belangrijkste verschillen tussen Basecamp en ClickUp, dan heb ik voor u gezorgd. Laten we hieronder een snelle blik werpen:

 • Basecamp biedt één prijsplan, terwijl ClickUp vijf verschillende prijsniveaus biedt.
 • ClickUp biedt een gratis plan, terwijl Basecamp dat niet doet.
 • Basecamp is gemakkelijker te gebruiken dankzij zijn eenvoudige eenvoud, terwijl ClickUp meer functies heeft en een veel steilere leercurve.
 • Basecamp biedt geen ingebouwde functies voor tijdregistratie, terwijl ClickUp dat wel doet.
 • Basecamp integreert met ontwerptools als Figma en de Adobe Creative Cloud, waardoor het meer geschikt is voor ontwerpers, terwijl ClickUp deze integraties niet biedt.
 • Basecamp biedt minder taakvisualisaties dan ClickUp. Deze worden omschreven als verschillende 'weergaven' waarin u uw taken kunt organiseren en weergeven.Basecamp heeft alleen een tijdlijn-, lijst- en heuvelweergave, terwijl ClickUp Gantt-diagrammen, kanban-weergaven en nog veel meer biedt.

Over Basecamp

Al bijna twee decennia blijft deze projectmanagementtool zijn platform herzien, niet om elke nieuwe trend te volgen, maar om ervoor te zorgen dat het zo eenvoudig, intuïtief, gecentraliseerd en effectief mogelijk blijft. Basecamp is aan zijn derde officiële versie toe, na Basecamp 2 en Basecamp Classic.

Basecamp wordt geleverd met alle kernfuncties voor taakbeheer die u zou verwachten van projectmanagementsoftware. Dat wil zeggen, het helpt u taken te organiseren, to-dos bij te houden, u kunt bestanden opslaan en delen, chatten met uw team, deadlines plannen, en nog veel meer. Bovendien belooft Basecamp alle menselijke ondersteuning.

De methode lijkt te werken omdat ze door duizenden teams in miljoenen projecten wordt gebruikt. In feite heeft Basecamp eenhele getuigenis paginagewijd aan honderden meningen van haar klanten.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (3)

Over ClickUp

ClickUp werd opgericht pas in 2017 maar is sindsdien enorm gegroeid. Meer dan 800.000 teams gebruiken ClickUp al om hun projecten te organiseren, en het is duidelijk te zien waarom. De missie van ClickUp is om de tool te worden die alle tools vervangt. Met centralisatie in de kern willen ze alles bieden wat wereldwijde teams nodig hebben om productiever te worden.

Het biedt niet alleen functies voor taakbeheer, maar ook live samenwerken en bewerken, tijdregistratie en e-mail voor algemene teamcommunicatie. Het is een favoriet onder gebruikers, die prijzen heeft gewonnen zoalshoogste gebruikerstevredenheid 2020 van crozdesken een plek op G2'stop 100 snelst groeiende producten 2021.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (4)

De belangrijkste functies van Basecamp

De functies van Basecamp zijn moeilijk te organiseren in categorieën, maar ik heb geprobeerd ze recht te doen. In de volgende secties behandel ik alle kernfuncties van Basecamp en wat u kunt verwachten als u Basecamp opent:

Taken en taken beheren

Wanneer u inlogt in Basecamp, komt u terecht op uw thuisdashboard, ook wel HQ genoemd, waar u ervoor kunt kiezen uw logo weer te geven. Vanaf hier krijgt elke gebruiker een overzicht van zijn lopende projecten, planning en opdrachten - allemaal op één plek.

De belangrijkste functionaliteit van Basecamp is het beheer van 'takenlijsten'. U kunt onbeperkt takenlijsten maken en er zoveel teamleden aan toewijzen als u wilt. Notificaties worden automatisch verstuurd wanneer taken te laat zijn. Evenzo worden, zodra een taak is voltooid, alle relevante mensen op de hoogte gebracht, en kan de taak worden verplaatst naar de volgende geschikte persoon. Dit kan handmatig gebeuren (of automatisch door vanaf het begin afhankelijkheden toe te wijzen).

U kunt ook rechtstreeks opmerkingen toevoegen aan taken. Dat is handig om uw team op de hoogte te houden en feedback te geven. Bovendien kunt u heuvelgrafieken inschakelen om u en uw team te helpen de voortgang van de taak te visualiseren. Hellingdiagrammen laten zien hoe ver u bent op uw takenlijst, zodat u kunt zien wanneer u over de "heuvel" bent."Uitdagende taken worden op de helling weergegeven, terwijl voltooide taken daarna worden weergegeven.

U kunt bijlagen aan taken toevoegen om extra informatie te verstrekken en taken te groeperen. Helaas beschikt Basecamp niet over subtaaklijsten zoals Clickup. U kunt echter groepen van genummerde taken maken om hetzelfde organisatieniveau te bereiken.

Basecamp is ook bezig met het toevoegen van een Kaartentabel, wat hun kijk is op een Kanban-weergave van taken. Dit is een weergave waarbij taken als kaarten op een raster verschijnen en cruciale informatie in één oogopslag wordt weergegeven. Het mooie van een Kanban-weergave (de kaartentabel) is dat je taakkaarten van de ene categorie naar de andere kunt verplaatsen om ze visueel weer te geven:

 • Wat is er gedaan?
 • Wat nog in uitvoering is
 • Wat nog moet beginnen

Een laatste manier om uw taken te bekijken is in de tijdlijnweergave. Hier zijn de begin- en einddatum van uw taken zichtbaar, zodat u gemakkelijk de komende deadlines kunt zien.

Nu ik het toch over het visualiseren van taken heb, denk ik dat het de moeite waard is om op te merken dat Basecamp geen Gantt-diagrammen of taartdiagrammen biedt. U kunt er ook niet de werklast van uw teamleden of de totale projectvoortgang mee visualiseren.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (5)

Krijg een overzicht van het project

Basecamp biedt een kalendertijdlijn waar u de komende projecten kunt bekijken. U kunt ook een oogje houden op de lopende mijlpalen van uw project en of taken op schema liggen om op tijd klaar te zijn.

De weergave concentreert zich op de datum van vandaag. U kunt dus zien hoeveel vooruitgang is geboekt met de afzonderlijke taken en wat er de komende dagen moet gebeuren. Elke taak is geblokkeerd vanaf de start tot de einddatum en bevat informatie over wie en wat erbij betrokken is.

U kunt eenvoudig projecten uitbreiden en taken toevoegen met tijden en datumbereiken. Bovendien kunt u terugkerende gebeurtenissen instellen. Die zijn handig voor het plannen van wekelijkse vergaderingen, dagelijkse check-ins, enz. U kunt ook integreren met Google Calendar, iCal of Outlook.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (6)

Teambeheer en communicatie

Basecamp maakt het uw team gemakkelijk om te communiceren. Er is bijvoorbeeld een "Campfire" chatruimte in het hoofdkwartier van elk project waar uw team in real-time kan chatten om problemen snel op te lossen.

Bovendien kan iedereen documenten delen, opslaan en becommentariëren. Gebruikers kunnen ook bepalen hoe ze worden geïnformeerd wanneer een taak opnieuw wordt toegewezen. Dit omvat de optie om in-office uren in te stellen, zodat u niet wordt gemaild nadat u uitklokt voor de dag.

Teamleden kunnen anderen ook rechtstreekse berichten sturen. Deze rechtstreekse berichten worden "Pings" genoemd. Dit biedt privécommunicatie los van het kampvuur of projectcommentaarsecties.

Managers en teamleiders kunnen ook regelmatige en automatische check-ins aanmaken om het personeel te polsen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks. Dit is handig om feedback te verzamelen, te controleren of vragen moeten worden beantwoord, of zelfs om te peilen waar ze naartoe moeten voor de wekelijkse borrel na het werk!

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (7)

Rapporten en analyses

U kunt alle projectwijzigingen in real-time bekijken vanuit het gemak van één enkele pagina. Dit omvat voltooide taken, verplaatste taken, nieuw gecreëerde taken, enz. Bovendien kunt u samenvattende rapporten genereren:

 • Voltooide taken
 • Nog lopende taken
 • Wat achterstallig is
 • Taken toegewezen aan een specifieke persoon

ClickUpBelangrijkste kenmerken

Nu ik heb samengevat wat Basecamp biedt, laten we eens kijken naar ClickUp. Ik kan vooraf zeggen dat ClickUp veel meer functies bevat, misschien ten koste van de eenvoud en bruikbaarheid. Maar als u houdt van het idee van aanpasbare dashboards en het hebben van verschillende manieren om taken te visualiseren en informatie te verkrijgen, zal ClickUp u niet teleurstellen.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (8)

Waarom ClickUp?

Ik ben zo onder de indruk van hoe snel ClickUp concurrenten heeft ingehaald en zelfs overtroffen. Ze hebben ALLE integraties, veel kant-en-klare sjablonen voor elk gebruik, EN extra aanpassingen voor elke workflow.

Bekijk het hier

Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Taken

Met ClickUp kunt u taken organiseren op de manier die u het beste past. U kunt bijvoorbeeld teams en afdelingen hun eigen ruimte geven, grote projecten en initiatieven groeperen en taken opdelen in lijsten met subtaken. Dit biedt een meer granulaire aanpak dan de taken en groepen van Basecamp.

U kunt ook terugkerende taken instellen. Deze zijn handig voor het plannen van dagelijkse herinneringen en/of wekelijkse check-ins.

Bovendien kunt u sjablonen maken met aangepaste velden om snel taken te starten voor soortgelijke terugkerende projecten, zoals bugrapporten of ontwerpopdrachten.

Waartaakweergavenbetreft, biedt ClickUp:

 • Takenlijsten
 • Borden (kanban-weergave)
 • Kalender
 • Kaart (zie waar de banen zich bevinden)
 • Activiteit (overzicht wie wat onlangs heeft gedaan)
 • Boxen (zie een profiel voor elk teamlid, met details over hun werklast)
 • Gantt-diagrammen
 • Mindmaps - visualiseren hoe individuele taken zich verhouden tot bredere projecten
 • Tabellen - presenteer vervaldata, resterende tijd en notities allemaal in één vorm
 • Tijdlijn
 • Werklast - zie hoeveel werk elk teamlid moet doen.

U kunt ook taken in bulk herschikken oftaken in meerdere weergaven tegelijk visualiseren.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (9)

Aanpassing

Wat maatwerk betreft, kunt u automatiseren aan wie taken worden toegewezen ter controle zodra een taak is voltooid. U kunt aangepaste velden aan taken toevoegen om extra informatie toe te voegen, weer te geven wie er online is en afhankelijkheden tussen taken te tonen. Afhankelijkheden geven aan welke teamleden afhankelijk zijn van de voltooiing van een taak voordat ze verder kunnen met een taak op hun eigen takenlijst. Dit helpt gebruikers bij het stellen van prioriteiten, omdat ze kunnen zien wie ze ophouden.

Bovendien kunt u meerdere mensen aan taken toewijzen, prioriteitstaken markeren en tags toevoegen voor extra duidelijkheid. U kunt bijvoorbeeld taken taggen volgens hun afdeling, zoals "marketing", "bugs", "projectontwerp", enz.

U kunt sprints starten en/of plannen om teamleden aan te moedigen hun taken uit te voeren. Sprints zijn een uitstekende manier om lange takenlijsten in een wedstrijd om te zetten. U kunt bijvoorbeeld voor elke sprint een begintijd en duur vaststellen en een lijst maken van taken die prioriteit moeten krijgen.

U kunt aan elke taak ook punten toekennen die worden toegekend aan de gebruiker die ze heeft voltooid. Terwijl uw team taken voltooit, kunnen ze dus zien hoe andere teamleden het doen en proberen een voorsprong te nemen. Als een taak tijdens de sprint niet wordt voltooid, kan ClickUp deze automatisch in uw volgende sprint inplannen.

Er zijn ook een heleboel andere UX-functies. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor of afzien van e-mailmeldingen die u vertellen wanneer een taak klaar is of wanneer u een nieuwe taak krijgt om te voltooien. U kunt ook sneltoetsen instellen om ClickUp sneller te laten reageren op uw dringende behoeften.

Voor de niet-ingewijden: sneltoetsen voltooien vaak benodigde acties of openen specifieke pagina's met slechts één druk op de knop. Bijvoorbeeld opmerkingen of taken maken van geselecteerde tekst, een nieuwe herinnering aanmaken, het notitieblok openen, en meer.

Samenwerking

Een leuke functie van ClickUp vind ik het 'whiteboard'. Teamleden kunnen aantekeningen maken, taakafhankelijkheden schetsen en stroomschema's of schetsen maken. Dit is een uitstekende manier voor teams op afstand om snel ideeën uit te werken en lopende taken te verduidelijken.

Net als Basecamp kun je ook commentaar geven op taken en projecten en bestanden bij opmerkingen voegen. Artistieke directeuren en managers kunnen zelfs opmerkingen toewijzen aan specifieke delen van je afbeelding of document. U kunt zelfs e-mails versturen en ontvangen binnen ClickUp, enautomatiseren wanneer e-mails worden verzonden naar teamleden.

Eindelijk, zoals Basecamp, met een chatfunctie kunnen u en uw team in real time communiceren.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (10)

Docs

ClickUp komt met een eigen document editor. Hier kan uw team samen in real time documenten bewerken. Dat wil zeggen, u kunt zien wie wat bewerkt terwijl het gebeurt.

Met ClickUp Docs kunt u commentaar geven op het document en beschikt u over import- en exportmogelijkheden. U kunt Docs opslaan als sjablonen en ze in soortgelijke projecten gebruiken. Bovendien kunt u ClickUp Docs gebruiken om een interne kennisbank voor uw team te creëren.

U kunt Documenten weergeven in uw zijbalk of naast taken in uw projectweergave. U kunt ook documenten met meerdere pagina's maken die zijn gemarkeerd voor relevantie, zodat uw team de informatie die ze nodig hebben gemakkelijk kan vinden en delen.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (11)

Rapportage en analyse

U kunt real-time rapporten genereren over uw werklast, projectstatus, sprintresultaten en meer. Deze worden weergegeven in een aanpasbaar dashboard- D.w.z. u kunt de voor u belangrijkste informatie toevoegen of verwijderen. Ik vind het ook prettig dat je projectdoelen kunt meten door ze te koppelen aan specifieke taken. Zo kunt u vanuit het gemak van uw rapportagedashboard bekijken hoe dicht u bij het bereiken van een doel bent.

Op de premium plannen van ClickUp kunt u ook kritieke paden en speling identificeren. Kritieke paden laten zien welke taken een absolute prioriteit zijn om op schema te blijven om uw doelen te halen. Terwijl slappe taken taken zijn die iets later kunnen worden uitgevoerd omdat ze minder afhankelijkheden en/of lossere deadlines hebben.

Tijd

In tegenstelling tot Basecamp, kunt u de tijd van uw team automatisch of handmatig bijhouden binnen ClickUp. Hierdoor kunt u zien hoe lang het duurt om specifieke taken te voltooien, wat op zijn beurt bedrijven helpt hun toekomstige planningen te optimaliseren. Bovendien is de timer globaal, wat betekent dat hij de uren van teamleden bijhoudt, ongeacht waar ze ClickUp gebruiken: d.w.z.,desktop, mobiel of internet browsers.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (12)

Basecamp vs ClickUp integraties

Basecamp biedt 29 integraties, waaronder:

 • Dropbox
 • Figma
 • GoogleDrive, Docs, Sheets, Slides
 • GitHub
 • Mirp
 • Notion
 • Onedrive
 • iCloud Drive
 • Salesforce
 • Jira
 • Slack
 • Xero
 • Zoom
 • Zendesk
 • De Adobe Creative Cloud

...en meer.

ClickUp is daarentegen verbonden met 48 native integraties - waaronder zowat elke tool die Basecamp aanbiedt, alsook:

 • Gitlab
 • Everhour
 • Tijdig
 • TMetric
 • Webhooks
 • Vimeo en YouTube
 • Discord
 • Loom
 • Bitbucket
 • Amazon Alexa en Google Assistant
 • Twilio
 • Giphy

Echter, op dit punt, denk ik dat het de moeite waard is om te benadrukken dat ClickUp niet beschikt over Adobe Creative Cloud of Figma integraties. Als zodanig kunnen creatieve teams die deze tools gebruiken ClickUp een beetje minder geschikt vinden.

Basecamp vs ClickUp Klantenondersteuning

Basecamp belooft volledig menselijke ondersteuning, 24/7.Om in contact te komen, moet u een contactformulier invullen waarin u uw probleem of vraag beschrijft en een onderwerp kiest waarop uw vraag betrekking heeft. U kunt ook een bestand, screenshot of document meesturen voor extra context.

Daarnaast biedt Basecamp een reeks zelfhulpmaterialen, waaronder blogberichten. Er is ook een online kennisbank met gidsen over het gebruik van elke Basecamp-functie. Basecamp heeft zelfs boeken over productiviteit beschikbaar in paperback of e-book, met handige projectmanagementtips. Maar die moeten natuurlijk apart worden aangeschaft.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (13)

ClickUp biedt ook 24/7 ondersteuning, zelfs bij het gratis plan. Deze is beschikbaar via een ticketsysteem, maar u ontgrendelt live chatondersteuning met ClickUp's premiumplannen. Bovendien is prioritaire ondersteuning beschikbaar voor gebruikers van het Business Pro-plan (en hoger).

Bovendien is er veel zelfhulpdocumentatie beschikbaar om de vele functies van ClickUp te helpen navigeren. Maar dat is nog niet alles. Ik vind het geweldig dat ClickUp zijn eigen universiteit heeft - deze omvat een reeks cursussen om u te helpen uw vaardigheden te verbeteren. U kunt ook deelnemen aan ClickUp's experts voor live webinars of op de blog kijken voor meer tips.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (14)

Basecamp vs. ClickUp Prijzen

Vervolgens wil ik de prijzen van Basecamp en ClickUp onderzoeken. Immers, eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat het platform dat u overweegt in overeenstemming is met uw budget. Laten we eens kijken hoeveel Basecamp u zal kosten:

De prijzen van Basecamp

Ik vind het geweldig dat de prijsstelling van Basecamp niet eenvoudiger kan. Basecamp hanteert één prijs voor alles:$11 per gebruiker per maand.

U betaalt alleen voor daadwerkelijke teamleden, niet voor gasten, klanten of aannemers - die kunt u gratis uitnodigen om met u samen te werken!

Voor deze prijs ontgrendel je:

 • Onbeperkte projecten
 • 500 GB opslagruimte
 • 24/7 ondersteuning
 • Geavanceerde klanttoegang
 • Onbeperkte software-updates
 • Toegang tot integraties
 • Toegang tot alle functies van Basecamp

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (15)

ClickUp's Prijzen

Na de eenvoud van Basecamp keren we met ClickUp terug naar een meer typisch SaaS-prijsmodel. ClickUp heeft vijf prijsniveaus, waarvoor u jaarlijks of maandelijks kunt betalen. Bij jaarlijkse facturering profiteert u van een korting tot 45%, dus dat is wat ik hieronder heb vermeld:

DeVoor altijd vrij.plan komt met:

 • 100 MB opslagruimte
 • U kunt onbeperkt taken aanmaken
 • U kunt onbeperkt leden toevoegen
 • Documenten voor samenwerking
 • Team tracking
 • Sprintbeheer
 • Real-time chat
 • In-app video-opname
 • Whiteboards
 • Kanban-borden
 • 24/7 ondersteuning

Integraties en dashboards op dit plan zijn beperkt, evenals het gebruik van Gantt-diagrammen enaangepaste velden. Je kunt ook geen gasten uitnodigen met andere rechten. Desalniettemin vind ik dit gratis plan voor kleine bedrijven goed - het heeft de meeste dingen die een klein team nodig heeft voor effectieve samenwerking en projectbeheer.

DeOnbeperkt plan voor $5 per gebruiker per maandontgrendelt:

 • Onbeperkte opslag, integraties, dashboards, Gantt-diagrammen en aangepaste velden
 • Teams (met dit plan kunt u gebruikers in een team indelen)
 • U kunt doelen creëren en taken toewijzen die bijdragen aan de voltooiing ervan. U kunt ook doelen, projecten en taken organiseren in portefeuilles om uw overkoepelende bedrijfsinitiatieven te bewaken.
 • De formulierweergave
 • Middelenbeheer - bijvoorbeeld tijdregistratie en toezicht op de werklast van gebruikers.
 • Agile rapportage - bijvoorbeeld,het volgen van projectmijlpalen en het herzien van kritieke paden en slappe tijd.
 • U kunt gasten uitnodigen om mee te werken en hun rechten instellen.

DeBusinessplan voor $12 per gebruiker per maandkomt met:

 • Onbeperkte teams
 • Aangepaste export
 • Google SSO
 • Geavanceerde automatiseringen - Krijg toegang tot meer dan 10.000 automatiseringen per maand en stel geautomatiseerde workflows in met meerdere acties en voorwaarden.
 • Uw dashboard laat zien welke teamleden overbelast zijn en wie meer werk op zich kan nemen.
 • Geavanceerde tijdsregistratie
 • Maak tijdsramingen voor elke deeltaak.
 • Hulpmiddelen voor het beheer van de werklast
 • Tijdlijnweergave en mindmaps
 • Doelenmappen - organiseer je doelen eenvoudig in mappen.

DeBusiness Plus-plan voor $19 per gebruiker per maandaanbiedingen:

 • Deel taken met je hele team, of noem een heel team als je een opmerking hebt die relevant is voor hun afdeling.
 • U kunt subtaken maken binnen meerdere lijsten.
 • Aangepaste rechten en rollen aanmaken - wijzig de standaardrechten voor gasten, werknemers en beheerders.
 • Aangepaste capaciteiten toewijzen binnen werklastoverzichten - bijvoorbeeld als een teamlid in opleiding is en niet zoveel taken kan uitvoeren als de gemiddelde werknemer
 • Meer automatiseringen en API
 • Toegang tot een admin training webinar- om te helpen met uw ClickUp onboarding.
 • Prioritaire ondersteuning

Ten slotte is er een Enterprise-plan met prijzen die op aanvraag beschikbaar zijn; dit ontsluit:

 • Onbeperkt aangepaste rollen toevoegen
 • Witte etikettering
 • Enterprise API
 • Onbeperkt aangepaste rollen
 • Standaard persoonlijke weergaven - dit zijn weergaven en dashboards die alleen zichtbaar zijn voor individuele teamleden.
 • Eenmalige aanmelding
 • Live onboarding training
 • Een toegewijde succesmanager
 • Toegang tot beheerde diensten - U kunt beheerdiensten of Enterprise-ondersteuning toevoegen tegen een extra vergoeding.

U kunt hier klikken voor de volledige lijst met functies!

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (16)

Basecamp vs. ClickUp: Alternatieve platforms

Basecamp en ClickUp zijn onmiskenbaar goede opties voor iedereen die op zoek is naar betaalbare tools voor projectbeheer. Ze zijn echter lang niet de enige opties. Hieronder heb ik een paar andere alternatieven opgesomd die het bekijken waard zijn:

Asana

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (17)

Asana was een van de eerste stukken software die het groot maakte in projectbeheer. Vergeleken met Basecamp biedt het een uitgebreider pakket functies, waaronder werkdrukbeheer en het bijhouden van doelen. Toch is het niet zo overweldigend als de interface van ClickUp. Asana heeft ook een gratis plan dat komt met onbeperkte taken en projecten.

Smartsheet

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (18)

Smartsheet zou het hulpmiddel kunnen zijn voor u als u wegwijs bent in Excel-spreadsheets en graag informatie organiseert in tabellen. Smartsheet is cloud-based en biedt verschillende opties voor datavisualisatie en automatisering - zoals de mogelijkheid om terugkerende taken in te stellen. Bovendien is Smartsheet schaalbare software, waardoor het een uitstekend alternatief is voor ClickUp. Prijzen beginnen bij $7 per gebruiker per maand.

Maandag

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (19)

Maandag is een andere alles-in-één projectmanagementoplossing die een paar stappen verder gaat dan ClickUp. Naast taakbeheer en tijdregistratie biedt het ook tools voor ontwerp, softwareontwikkeling, HR, operations en verkoop, en een CRM. Het is gratis voor maximaal twee gebruikers. Daarna beginnen de prijzen bij $8 per gebruiker per maand. Een bedrijfsoplossing is ook beschikbaar voor een offerte op maat.

FAQ's

Vraag: Bieden Basecamp of ClickUp kortingen voor non-profitorganisaties of studenten?

Antwoord: Basecamp en ClickUp zijn beide zeer betaalbare tools - ClickUp biedt zelfs een gratis plan voor iedereen die het wil uitproberen of op kleinere schaal wil gebruiken.

Basecamp biedt zijn diensten echter volledig gratis aan voor docenten en studenten. Daarnaast geeft het kortingen op zijn plan tot $9 per gebruiker per maand voor non-profitorganisaties - wat volgens mij een vrij goede deal is! ClickUp biedt ook kortingen voor non-profitorganisaties, hoewel het niet met het exacte bedrag adverteert.

Om de genoemde korting aan te vragen, moet je een snel formulier invullen met de naam van je organisatie, hoeveel gebruikers je nodig hebt en wat je non-profit doet.

Vraag: Wat zegt het web over Basecamp en ClickUp?

Antwoord: ClickUp heeft een verbazingwekkende 10.000 beoordelingen over G2, Capterra en GetApp. De beoordelingen van G2 zijn behoorlijk positief, met een gemiddelde van 4,7 van de vijf sterren. Gebruikers houden van de mogelijkheid om verschillende werkruimten te creëren voor elk bedrijf of project. Velen wijzen er echter op dat ClickUp wordt geleverd met een aanzienlijke leercurve. Het navigeren door de vele functies kan ingewikkeld en overweldigend zijn voor nieuwe gebruikers.

Basecamp is daarentegen niet zo goed beoordeeld op G2. Het heeft iets meer dan 5.000 beoordelingen met een gemiddelde van 4,1 van de vijf sterren. Gebruikers stellen dat de software fundamentele tools mist, zoals Gantt-diagrammen, subtaken en tijdregistratie. Aan de andere kant wordt Basecamp over het algemeen geprezen om zijn gebruiksgemak en uitstekende klantenondersteuning.

Vraag: In welke talen zijn ClickUp en Basecamp beschikbaar?

Antwoord: ClickUp is beschikbaar in het Engels en Frans. Maar het test zijn software ook in bèta voor Spaans en Braziliaans Portugees. Basecamp daarentegen is alleen beschikbaar in het Engels.

Basecamp vs. ClickUp: Mijn eindoordeel

Ik hoop dat u het leuk vond om Basecamp en ClickUp met mij te bekijken. Om eerlijk te zijn vind ik het een uitdaging om een favoriet uit de twee te kiezen, omdat ze allebei op hun eigen unieke manier nuttig zijn.

Het valt niet te ontkennen dat ClickUp heeft veel meer te bieden als het gaat om functies. Het bevat tijdregistratie, een veel uitgebreider scala aan weergaven en aanpassingen, meer diepgaande automatiseringen, doel- en werklasttellers, en meer. Ik vind het ook leuk dat er een gratis plan is en een zeer betaalbare prijs.

Het kan echter overweldigend zijn, nadat ik ClickUp eerder heb geprobeerd voor eenvoudige projecten. Stel dat u geen tijd wilt besteden aan het leren organiseren van taken en dat u zich liever vastbijt in een nieuw project. In dat geval is ClickUp waarschijnlijk niet de beste oplossing. Daarom zou ik ClickUp alleen aanraden aan grotere teams die op zoek zijn naar een permanente oplossing voor het organiseren van hun taken en projecten.

Basecamp vs ClickUp vergeleken - De Digitale Handelaar (20)

Waarom ClickUp?

Ik ben zo onder de indruk van hoe snel ClickUp concurrenten heeft ingehaald en zelfs overtroffen. Ze hebben ALLE integraties, veel kant-en-klare sjablonen voor elk gebruik, EN extra aanpassingen voor elke workflow.

Bekijk het hier

Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Basecamp daarentegen kan beperkend zijn in wat het biedt, en ondanks dat het minder functies heeft - is het niet goedkoper. U kunt Basecamp echter gratis gebruiken als u student of leraar bent. Maar voor alle anderen biedt ClickUp meer betaalbare plannen.

Toch waardeer ik de eenvoud van Basecamp. Het blijft bij de basis en probeert je niet te bedriegen met zijn prijzen; het is duidelijk en transparant met alles wat het doet. Direct aan de slag gaan is veel gemakkelijker na het aanmelden voor Basecamp, omdat het niet lang duurt voordat je de functies doorgrond hebt. Het integreert ook met ontwerptools zoals Figma en Adobe Creative Cloud, die creatieve bedrijven misschien niet willen missen.

Dat is alles, mensen - over naar jullie! Geeft u de voorkeur aan Basecamp of ClickUp, of gaat u een van hun alternatieven bekijken? Laat het me weten in de commentaren hieronder. Spreek je snel!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated: 24/09/2023

Views: 6293

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.