Overshirts voor Heren | PULLBEAR (2024)

In de afgelopen seizoenen zijn overshirts voor heren uitgegroeid tot een van de pronkstukken van de herengarderobe. Overshirts zijn perfect om elke dag te dragen en je vindt ze in alle soorten, stijlen en kleuren. Hier leggen we uit hoe veelzijdig dit kledingstuk is en waar je het perfect mee kunt combineren.

Wat is een overshirt?

Het is al een paar jaar geleden dat de term overshirt populair werd en terrein won op jassen voor het tussenseizoen. Eigenlijk kan het overshirt worden gedefinieerd als een soort casual overhemd, gemaakt van een sterkere stof dan een normaal overhemd maar dunner dan een jasje.

Met andere woorden, het is een kledingstuk dat het midden houdt tussen een dik, zwaar jack en een traditioneel stoffen overhemd. Er zijn veel mannen die het tegenwoordig dragen als een overhemd.

Redenen waarom je een overshirt moet hebben

Zoals je in de straten van je stad hebt kunnen zien, is het overshirt voor heren een kledingstuk dat met succes op het toneel is verschenen. Als je er nog geen hebt, is het nu tijd om er een aan te schaffen, want het is een veelzijdig kledingstuk dat je in bijna elk seizoen van het jaar goed van past komt.

Maar wat zijn de redenen voor dit succes? Waarom zou je er minstens één in je garderobe moeten hebben om je looks compleet te maken?

  • Je kunt ze dragen over je T-shirts, coltruien, overhemden of een sweater..
  • Ze zijn niet zo warm als jassen, dus ze zijn perfect voor als je bijvoorbeeld naar een winkelcentrum gaat.
  • Je kunt het zelfs dragen in de lente en de herfst, niet alleen in de winter.
  • Als je het in de winter warmer wilt hebben, aarzel dan niet om het over een sweater te dragen.
  • Ze hebben meer zakken dan een normaal overhemd, dus je kunt er meer spullen in opbergen.
  • Je hebt er in verschillende soorten en stoffen: denim, wol, corduroy overshirts voor heren, militair, met ritsen of knopen... variëteit is dus een van hun grootste troeven.
  • Hoe draag je een overshirt voor heren op de juiste manier?

    Om een overshirt op de juiste manier te dragen, moet je het eerst zien als een licht jack. Kies nooit een maat die te los zit, maar ook niet te strak. Met andere woorden, het moet perfect passen als je er iets onder draagt en je mag je op geen enkel moment ongemakkelijk voelen.

    Er zijn twee perfecte lengtes voor overshirts voor heren: het ene is net lang genoeg om de riem te bedekken en het andere model is iets langer. Het moet altijd langer zijn dan het kledingstuk dat je eronder draagt en je moet ook je armen omhoog kunnen teken zonder dat je bovenlichaam bloot komt te liggen.

    Waar je het bij draagt, hangt vooral af van het aantal kledingstukken dat je eronder gaat dragen (hoewel je er niet meer dan 4 zou moeten dragen om je volume niet te vergroten en je niet gevangen te voelen). Als het echt koud is, kun je zelfs een gewatteerde jas of gilet over je overshirt aantrekken.

    Stop je overshirt nooit in je broek, zelfs niet als je hem dicht draagt. Denk er bij het dragen altijd aan dat dit een casual kledingstuk is, dat perfect staat met een jeans en niet met een bandplooibroek.

    Zoals we al hebben uitgelegd, zijn er verschillende soorten overshirts voor heren. Vandaag de dag zijn geruite overshirts voor heren en corduroy overshirts helemaal in. Dankzij de grote verscheidenheid van dit kledingstuk kun je de monotonie van je look altijd doorbreken door een vleugje kleur toe te voegen.

    Dus als je bijvoorbeeld een zwarte jeans en een zwarte coltrui draagt, kun je kiezen voor een zwart-wit geruit overshirt of een groen overshirt, een van de topkleuren van het seizoen. Zelfs het overshirt in militaire stijl is perfect om te dragen met jeans en een effen zwart of wit T-shirt en voegt een vleugje dynamiek en stoerheid toe aan je outfit.

    Het overshirt is duidelijk een van de stukken die onmisbaar zijn geworden voor mannen over de hele wereld. Omdat het een warm (maar lichtgewicht) kledingstuk is, heb je het in bepaalde situaties niet koud, bijvoorbeeld als je gaat winkelen, terwijl je geen lagen hoeft uit te trekken. Het is ook perfect om in de herfst en lente door de straten van je stad te slenteren, wanneer de temperaturen nog niet zo warm zijn en het op een gegeven moment zelfs koel kan zijn.

    Als je besluit een overshirt voor heren te kopen, zijn geruite overshirts tegenwoordig een onfeilbare optie en beige overshirts voor heren zijn perfect voor een total zwarte look om de monotonie van kleur te doorbreken en tegelijkertijd een vleugje elegantie toe te voegen aan een total casual outfit.
    meer bekijken Minder zien

    Overshirts voor Heren | PULLBEAR (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Msgr. Refugio Daniel

    Last Updated:

    Views: 6241

    Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

    Reviews: 81% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Msgr. Refugio Daniel

    Birthday: 1999-09-15

    Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

    Phone: +6838967160603

    Job: Mining Executive

    Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

    Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.